מסחר

בתכנון בתי קפה, מסעדות וחנויות, תחילת העבודה הינה בהגדרה משותפת עם המזמין את החזון העיסקי-עיצובי. מתוך הגדרה זו נגזרות החלטות לגבי מיתוג, חווית משתמש, אופי המטבח והיחס בינו לבין שאר החלל.  מכאן נבחנות החלופות התפקודיות, עיצוביות תלת מימדיות, בהתיחס לחוק רישוי עסקים, תקציב ולוח הזמנים. במקביל לתכנון, לעיצוב ולהכנת מכרז לעבודות כלליות ולעבודות נירוסטה, מוגשת בדכ"ל בקשה לרישיון עסק המתקדמת על ציר הזמן במקביל לביצוע. תכנון להסעדה הינו תכנון למצבי קצה (צוואר בקבוק) המחייב ניצול מקסימלי של נתוני המקום, בשאיפה להמשכיות והפרייה הדדית מבחינה תפקודית ועיצובית בין החללים המשרתים והמשורתים.